Rensning af sandfangsbrønd

En sandfangsbrønd er uundværlig, hvis man skal have etableret et afløb. Den samler en masse skidt, som ellers ville have havnet i afløbet og stoppet til. Men en sandfangsbrønd skal også tømmes et par gange om året, hvis den skal kunne fungere ordentligt. Ellers vil den stoppe til med alt det skidt som den fanger.

Sandfangsbrønd placeret i jordenHvad er en sandfangsbrønd?

En sandfangsbrønd består af en cylinder bygget af solidt plastic med en lukket bund. Sandfangsbrønden er forbundet til et andet afløb – typisk tagrenden, hvor vandet som bekendt ender. Den har desuden en udgang midt i røret, til det lokale kloaknet. Fordi at jord, blade og andet skidt ikke kan flyde, vil det ende i bunden af sandfangsbrønden mens vandet løber videre til det lokale kloaknet.

Hvordan renses sandfangsbrønden?

rund kloakrenser

Her ses en kloakrenser.
Billede: engrospriser.dk

For at du kan rense sandfangsbrønden, skal du bruge en såkaldt kloakrenser. En kloakrenser kan sammenlignes med en spade, med to halvmåner som kan lukkes sammen oppe fra grebet. Således behøver du ikke at række din arm hele vejen ned i den ulækre sandfangsbrønd, hvor du i øvrigt ikke kan række helt ned. En kloakrenser kan fås i de fleste byggemarkeder, men findes også i et stort udvalg online.

  • Start med at rense det skidt der eventuelt måtte være omkring sandfangsbrøndens rist. Så sikre du dig at der ikke falder noget skidt ned i sandfangsbrønden.
  • Åben risten til sandfangsbrønden. Brug eventuelt et koben, hvis du ikke kan få det op ellers.
  • Hav en spand klar, hvor du kan få alt indholdet fra sandfangeren op i spanden.
  • Brug kloakrenseren til at få indholdet op i spanden.

Sandfangsbrønd pris

Hvis du ikke har fået etableret sandfangsbrønd endnu, bør du i høj grad overveje det. Sandfangsbrønde kan fås fra omkring 900 kroner – 1400 kroner online, afhænig af dimensionering og størrelse. Du bør også overveje at få en professionel håndværker til at etablere sandfangsbrønd for dig. Hvis ikke du etablere den korrekt, kan det gå grueligt galt.

Spørgsmål? - Skriv herunder, og vi svare med lynets hast :-)

Skriv et svar