Skimmelsvamp på badeværelse – fjernelse og forebyggelse

badeværelses vindueskarmSkimmelsvamp på badeværelset er relativ nemt at fjerne, men knap så nemt at forebygge. Hvis du har sorte pletter på fugerne eller sort snask i vindueskarmen på badeværelset, har du sikkert skimmelsvamp. I denne artikel får du tips til fjernelse af skimmelsvamp samt forebyggelse, så du slipper helt af med skimmelsvampen.


fjernelse af skimmelsvamp på badeværelset

fjernelse af skimmelsvamp

1. Vask skimmelsvampen væk med et desinficerende middel som for eksempel klorin eller rodalon. Husk også gummihansker, da klorin og rodalon ætser huden.

2. Lad det desinficerende middel virke i ca. 20 minutter.

3. Efter der er gået ca. 20 minutter, skal du vaske middelet af med ganske almindeligt lunkent vand.

OBS: Det er vigtigt at du vasker midlet efter du har brugt det. Ellers kan det skade væggen mere end det gør gavn.

4. Når du har fået fjernet skimmelvæksten, skal du holde øje med området, og sikre at skimmelvæksten ikke vender tilbage igen.

Forebyggelse af skimmelsvamp

Badeværelset er det sted i boligen skimmelsvamp trives bedst, og det er også her skimmelsvamp hyppigst opstår. Det er blandt andet fordi der ofte er fugtigt på badeværelset, fra brusebadene.

Derudover skal skimmelsvamp have noget organisk materiale at gro på. Det kan eksempelvis være silikonefuge, tapet, træ, kalk, lim eller snavs og sæberester.

Luft ud i badeværelset

Det bedste du kan gøre for at undgå skimmelsvamp på badeværelset er ved at lufte ud. Hvis du får fugten fra badeværelset ud af boligen, kan skimmelsvampen ikke vokse. Husk derfor at lufte ud minimum 2 gange dagligt i ca. 15 minutter. En god tommelfingerregel er at lufte ud efter man har været i bad.

Tænd ventilatoren til badeværelset

Har du ingen badeværelsesvinduer, kan det være en rigtig god idé at investere i en ventilator til badeværelset. En sådan ventilator udsuger i alt sin enkelthed fugten ud af luften på badeværelset, så betingelserne for at skimmelsvampen kan gro på badeværelset bliver forringet meget! Prisen på en ventilator til badeværelset kan variere fra alt mellem et par hundrede kroner til et par tusinde kroner. Prisen afhænger hovedsageligt af, hvorvidt ventilatoren eksempelvis skal have sensor, være fugtstyret, være støjsvag mm.

Du kan læse mere om ventilator til badeværelset her, hvor montering blandt andet gennemgås.

Brug svaber efter bad

Vand på badeværelsets gulv danner fugt. Husk derfor at bruge en svaber efter bad, så du undgår vand på badeværelsets gulv.

Tør kondens af vinduerne

Det koldeste sted i vinduet er ved rammen i bunden af vinduet. Det er derfor her fugten vil kondensere først, og i værste fald danne skimmel. Vær derfor opmærksom på at tørre kondensen af, så der ikke dannes skimmelsvamp.

Luk badeværelsesdøren

Husk altid at lukke badeværelsesdøren når du bader. Ellers spredes fugten til resten af boligen, som kan danne skimmelsvamp i andre dele af boligen.

Spørgsmål? - Skriv herunder, og vi svare med lynets hast :-)

Skriv et svar