Undgå vandskade: Køb en vandalarm!

vandalarm under køleskabEn vandalarm kan spare dig for flere tusinde kroner, hvis du får vandskade i din bolig – og den behøver heller ikke nødvendigvis være specielt dyr.

Hvad er en vandalarm?

En vandalarm er en alarm, som hurtigt og effektivt gør dig opmærksom på vandskader og lækageskade i boligen. Der findes mange varianter og kvaliteter af vandalarmer, og dermed forskellige prisklasser. Den vandalarm som jeg har, og har haft igennem en lang årrække, har sparet mig for tusindevis af kroner, når mit hus har været på vej til at få vandskade. Vandalalarmen advarede mig i god tid, så skaderne efter vandskaden ikke var lige så omfattende.


  • Bipper i minimum 50 timer
  • Larmer med 85 dB
  • Kan flyde
  • laver ikke falsk alarm
  • Meget lille, og svær at få øje på

metalpunkter

vandalarm

En vandalarm ligner på mange måder en røgalarm, og er omtrent lige så stor som en røgalarm. Den består af:

Metalpunkter

I bunden af alarmen er tre metalpunkter. Kommer alle tre metalpunkter i kontakt med vand, aktivere det alarmen. På den måde vil du ikke opleve “falsk alarm”.

IMG_2719

Batteri

Alarmen drives af et 9V batteri. Det betyder at vandalarmen kan bippe i minimum 50 timer, hvis den kommer i kontakt med vand.

Kan flyde!

Alarmen kan også flyde. Således undgår du at alarmen pludselig stopper med at bippe, blot fordi vandet stiger over vandalarmens øverste punkt.

Hvordan bruges vandalarmen?

  • Før du placere vandalarmen, skal du skrue låget ordentligt tæt, så der ikke løber vand ind i vandalarmen.
  • Placer alarmen et sted hvor du mistænker vandskade/lækageskade. Hvis du har haft vandskade før, er det en god ide at placere vandalarmen dér hvor du tidligere har haft vandskade.

Vandalarm pris

Prisen på en vandalarm ligger meget forskelligt afhængig af, hvad den skal kunne. Nogle alarmer giver dig besked via SMS, hvis de har opdaget vandskade. Sådanne typer koster typisk 1.700 kr. og op efter. Mere enkelte vandalarmer, som f.eks. den jeg ejer kan fås for omkring 200 kr.

Spørgsmål? - Skriv herunder, og vi svare med lynets hast :-)

Skriv et svar