Vandskade i tøvejr

Det er december og DMI varsler igen om flere snebyger. Hvad de fleste ikke har tænkt over er at sneen kan resultere i vandskade, når den begynder at smelte. Det er især fordi at jorden er frosset, og at vandet fra den efterhånden smeltede is, derfor ikke kan gå ned i jorden. Af den grund er det vigtigt at have styr alt din sne, inden den begynder at smelte.

Skovl sneen tæt på dit hus

Hvis du skovler sneen som ligger op af dit hus, vil du sandsynligvis ikke opleve vandskade. Det er tit at vand siver ind gennem dørrevner til f.eks. din udestue, og det er ofte her at vandskaden opstår. Derfor skal sne som ligger op ad din udestue eller andet med sprækker, være dit højeste indsatsområder.

Rens riste og tagrender

Om vinteren har den smeltede sne ofte ingen steder at løbe hen, fordi at jorden er frossen. Derfor er det ekstra vigtigt at vandet har mulighed for at løbe gennem riste og tagrender, så det ikke blot løber ind af revner i dit hus, som vil skade dit hus. Sørg derfor for at riste ikke er snavsede og at de kan optage vand. Det samme gælder tagrender. Sørg for at der ikke er blade og andet skidt som blokere for at vandet kan løbe igennem.

Spørgsmål? - Skriv herunder, og vi svare med lynets hast :-)

Skriv et svar