Derfor er regnmålere effektive til haven

13 januar 2021
Sara Mortensen

Har du også fået øjnene op for de fine regnmålere, der findes i dag? Regnmålere er effektive, hvis du ønsker en smuk have, køkkenhave, urtehave eller noget helt fjerde. Læs med her og bliv klogere på, hvordan regnmålere fungere. 

Regnmålere er kort sagt en pind med et tilhørende måleglas på toppen. Det er der ikke meget sjov ved at have stående i haven, derfor er der lavet en masse fine og sjove regnmålere, som rent faktisk kan pynte i haven. 

Du kan finde regnmålere i alt lige fra søde frøer iklædt regntøj til søde fugle på toppen. Der skulle være rig mulighed for at man kan finde en, der passer til ens smag og haves udtryk. 

Derfor er regnmålere en fordel at have stående i haven

Måske kan du undre dig over hvad gavn man kan få af en regnmåler. Regnmålere er faktisk super effektive i forhold til at give et realistisk billede af nedbøren på netop din grund. 

Du kan bruge regnmålere til at få din urtehave, køkkenhave eller blomster til at stå helt skarpt. Det kan være rart med lidt ekstra hjælp, så man kan få givet sine grøntsager og blomster den helt rette mængde vand. 

De officielle målinger af nedbøren i Danmark er meget præcise. Målingerne fra regnmålere er ikke lige så præcise, men du kan komme rigtig tæt på en præcis måling, hvis du placerer dem korrekt. 

Sørg for at placere din regnmåler korrekt i haven

Når du skal placere din regnmåler i haven, så skal du som det første finde et godt sted. Det sted skal gerne være på græsplænen, hvor der er mindst 2 meter til nærmeste halvtag, træ, busk eller lignende forstyrrelser. 

Der må ikke være noget, der kan gå ind og påvirke regndråberne fra at ramme ordentligt ned i måleglasset. Derudover skal du altid huske at holde øje med regnmåleren om efteråret, da der kan flyve blade og andre ting ned i måleglasset og forstyrre målingen.

Det sidste tip for at opnå den perfekte måling, er at du skal placere regnmåleren 80-100 cm i jorden og sørge for at måleglasset hænger vandret. Du kan undgå at skulle rette på din regnmåler, hvis du sørger for at den står solidt og godt fast i jorden – god fornøjelse!