Få smukke og lyse gulve med en gulvafslibning

04 august 2020
Astrid Pedersen

Er dit trægulv med årene gået hen og fået sig nogle ridser og misfarvninger – og måske en øget tendens til at danne splinter? Så bør du overveje at få frisket træværket op med en grundig professionel gulvafslibning med en dertil hørende efterbehandling.

Kan det betale sig at lade trægulvet afslibe?

Hvis dit trægulv er rigtig grimt at se på har du sikkert overvejet at skifte hele gulvet ud. Det kan sagtens være meget fristende at overhælde gulvet med cement, beton eller epoxy og dermed skabe det moderne urbane og industrielle udtryk som promoveres i diverse bolig indretnings magasiner.

Mange bolig ejere vælger også at lægge et laminat gulv eller dække trægulvet over med vinyl eller linoleum. Men her bør du tænke dog grundigt om. Ingen af disse gulv typer har træværkets charme og personlighed. Du vil med beton eller cement risikere en uheldig akustik. Og hverken syntestisk klik parket eller vinyl føles nær så behageligt under fødderne som det eftergivende træværk.

Skal du have lagt et helt nyt trægulv bliver det med stor sandsynlighed meget dyrt. Lægning af trægulv er en tidskrævende og slidsom proces – og skal du både betale for gode og slidstærke materialer samt håndværkernes timeløn bliver et nyt gulv en temmelig omkostnings tung affære.

Samtidig er det spild af tid, kræfter og arbejde hvis dit trægulv ellers er nogenlunde sundt og intakt. De overfladiske tegn på slitage vil nemlig sagtens kunne fjernes ved hjælp af en effektiv gulvafslibning som kun vil koste dig en brøkdel af prisen på et helt nyt trægulv. Og med en passende efterbehandling vil gulvet kunne komme til at stå som nyt igen.

Hvem kan hjælpe mig med afslibning og efterbehandling af gulve?

Leder du efter et kompetent gulvfirma i København kan du med fordel vælge DBF gulvservice. Klik ind på dbf-gulvservice.dk og få et stærkt tilbud på gulvafslibning og efterbehandling.