Hvis muligt, kan man faktisk blive for længe på en trampolin

27 januar 2020
Anders Lundtang Hansen
Hvis muligt, kan man faktisk blive for længe på en trampolin

Det kan godt lyde lidt kontroversielt, når vi siger, at man faktisk kan tilbringe for meget tid på en have trampolin, men det kan faktisk lade sig gøre.

Og vi mener ikke udelukkende, når man kan blive godt og grundigt udmattet af at hoppe for længe på sådan en trampolin, at man dumper ind i andre eller simpelthen ikke får set rundt på trampolinens bestand, som man slider på, eller man træder forkert.

Det har faktisk også noget at gøre med ens fysiologi.

Dette kan blive lidt langhåret at tale om, men prøv at følge med os alligevel:

Vi mennesker tager jo af gode grunde udgangspunkt i, hvordan vores egen atmosfære er, hvor tæt luften er, at her er ilt med videre.

En anden ting er tyngekraften, som vi tager som en konstant, og det er den da også mere eller mindre hele verden rundt, men besøger du en anden planet eller bare månen, så kan tyngekraften værre hårdere eller lavere, hvilket også vil påvise en højere eller lavere vægt.

Bum, sådan kan man tabe sig hurtigt, eller, man taber sig jo ikke, man tager bare udgangspunkt i noget andet.

Derfor skal astronauter også træne længe for at kunne begå sig i rummet, og det gælder da specielt også, hvis de skal til månen – selvom det ikke er sket i mange år – eller de skal videre til en fremmed planet.

En trampolin er lidt som at se som en erstatning for, at kroppen vænner sig til en anden form for tyngekraft, hvor man kan komme højere op med lavere kraft, end hvad man oplever på jorden.

De fleste af os kender den der fortryllende følelse ved at hoppe op på en trampolin, men samtidig føler man sig også tungere, når man hopper ned på jorden bagefter.

Derfor skal man passe på med, at kroppen ikke vænner sig for meget til denne tilstand, da det kan ændre på kroppen.