Hvor kan du få de bedste skrotpriser på din gamle bil?

31 maj 2021
Silje Hansen

Har du en gammel bil, som ikke er blevet synet, ikke kan synes, eller som er blevet totalskadet? Så er din bil stadig penge værd. I Danmark er det muligt at få udbetalt en skrotpræmie, hvis du har en gammel eller ødelagt bil, som du ikke kan sælge. Dermed kan du stadig få en fin lille skilling ud af komme af med din bil. Det kan lade sig gøre fordi du bliver præmieret for at tage et ansvar i at få skrottet din bil på en forsvarlig og ansvarlig måde. På denne måde passer vi bedre på miljøet. Dermed bliver de dele på bilen som kan anvendes genbrugt. 

Det er dog ikke alle skrotforhandlere der kan udbetale en præmie for din gamle bil. Derfor bør du undersøge markedet for at finde en miljøgodkendt skrotforhandler, før du kan få udbetalt skrotpræmien for din bil.

Hvilke krav er der for at du kan få udbetalt en skrotpræmie for din gamle bil?

Der er nogle krav som din bil skal leve op til, før der kan blive udbetalt en skrotpræmie for den gamle bil. Din bil må maksimalt have 9 sæder inklusiv førersædet. Herudover må bilen ikke veje over 3.500 kg. Der skal have været tilmeldt lovpligtig forsikring på bilen, inden den er blevet afmeldt. Bilen må heller ikke være ældre end 1. januar 2006. Der er som det ser ud nu en højere skrotpræmie, hvis du ejer en gammel dieselbil. 

Er du i tvivl om din bil lever op til de gældende krav for at kunne få en skrotpræmie, kan du altid forhøre dig hos skat eller den lokale skrotforhandler. 

Få de bedste skrotpriser for din gamle bil

Hvis du går efter de bedste skrotpriser, skal du uden tvivl aflevere din bil til jernkaellingen.dk. Her kan du altid forvente at få den højeste skrotpræmie for din gamle bil.