Hvordan foregår en gulvafhøvling?

04 marts 2020
Astrid Pedersen
Hvordan foregår en gulvafhøvling?

Når et gulv er så beskadiget, at det ikke kan nøjes med en grundig gulvafslibning for at blive pænt igen, kan det sandsynligvis reddes ved hjælp af en gulvafhøvling. Afhøvling af gulv er en noget mere invasiv operation end en gulvafslibning, idet der fjernes op imod fem millimeter af gulvets overflade, hvor der ved slibning af gulv som regel højst bortslibes et par stykker.

Samtidig udføres afhøvling af gulv ved hjælp af en maskine, som benytter skarpe knive, monteret på en valse. Du har langt større risiko for at forrette skade på dit trægulv hvis du selv forsøger dig med afhøvling af gulv, end du har ved en gulvafslibning. Det anbefales derfor stærkt, at du overlade afhøvling af gulv til en dygtig og erfaren gulvmand. Forsøger du dig selv med det hårde arbejde, kan du faktisk komme til at forværre de eksisterende skader – eller forårsage nye, som vil umuliggøre en genopretning af dit trægulv.

Er en gulvafhøvling dyr?

Afhøvling af gulv er en tidskrævende affære. Efter selve afhøvlingen skal træværket slibes efter samme metode som ved en standard gulvafslibning, for at sikre, at gulvets overflade er glat og jævn – og klar til at modtage den tilhørende efterbehandling, som plejer og beskytter træværkets overflade. Hvis du selv skal udføre dette arbejde, kan du roligt sætte flere dage af per rum. Og så skal du selv ud og leje udstyr samt indkøbe diverse materialer til såvel gulvafhøvling som gulvafslibning.

Hvis du i stedet overlader såvel gulvafhøvling som efterfølgende slibning og efterbehandling af gulv til en dygtig gulvmand, kan du være sikker på at resultatet bliver helt optimalt. Samtidig sparer du en masse tid og besvær. Og så får du et lækkert gulv, du kan have glæde af meget længe.

Få et godt tilbud på afhøvling af gulv på Gulvkanonen.dk