Hvornår skal man foretage ombytning af gasflasker?

21 juli 2020
Anders Lundtang Hansen

Der er sådan set ikke nogle regler for, hvornår man skal udføre ombytning af gasflasker, og så længe det er nogle, man selv ejer – som privat eller firma – så er det helt op til en selv, hvornår man gør det.

Måske ser man slet ikke nogen grund til at bytte dem ud, fordi man ikke skal bruge nogle nye gasflasker, så man ender bare med at bortskaffe de gamle eller den gamle, når man finder tid til dette, så længe man husker at gøre dette korrekt.

Men ellers er det jo ofte, når man løber tør for gas i de gamle flasker, at man skal have nogle nye fyldt med gas, hvis man da ikke ligefrem kan genfylde de gamle med ny gas.

Det kan være i forbindelse med at bruge dem til grillsæsonen med en gasgrill, at man skal bruge gasflasker, og så er det jo smartest, hvis man er forud på point her ved at have nogle reserveflasker liggende med gas i, end at man skal hen at skaffe nogle med kort varsel, når man løber tør undervejs i at grille.

Og så er der måske ikke nogle steder at hente nye med så kort varsel.

Så kan det være til ens campingvogn, at man skal bruge gasflasker til at lave mad med eller lignende, hvorfor man skal bruge rigeligt at dem, når man er på farten, hvis man da ikke ligefrem kan bytte dem ud på campingpladsen.

Men hvis man løber tør perfekt samtidig med, at sæsonen for camping er slut, så kan man jo godt vente til næste sæson med at anskaffe sig nye.

Dog skal man passe på med at lade alt for gamle glasflasker liggende, specielt hvis de er rigtig gamle, da de kan have mindre beholdninger af gas i sig endnu, og så kan en lækage skabe store problemer.