Kan en alkoholbehandling være nødvendig grundet OCD eller tvangstanker?

04 januar 2020
Anders Lundtang Hansen
Kan en alkoholbehandling være nødvendig grundet OCD eller tvangstanker?

Det kan lyde som en søgt forklaring, men prøv at følge med os alligevel, for der kan måske være noget om, hvad der forårsager et alkoholmisbrug.

Om ikke andet kan det være, vi får sat kimen til noget, der skal undersøges nærmere, fordi der måske var noget om det.
Selv en mindre undersøgelse i den retning kan måske afdække, om der er noget om det, eller om det faktisk bare var en teori, der ikke havde belæg i virkeligheden.

Med tanke på, hvordan specielt danskere der lider af et overforbrug af alkohol, kan det jo ikke udelukkes, at der måske er noget om det, hvor det måske gælder blot en del af misbrugere, så man kan sætte ind hos dem, hvis man kan afdække, om teorien har hold i virkeligheden hos disse personer.

For man undrer sig jo over på sidelinjen, hvordan en person kan fortsætte et alkoholmisbrug, når der skal så meget aktiv indsats for at vedligeholde det misbrug.

Man kalder alkoholisme en sygdom, men modsat en forkølelse eller en lungebetændelse så er det jo ikke en sygdom, man bliver ramt af fra oven uden at have bedt om det.

Man skal jo aktivt erhverve sig alkoholen, indtage den og blive ved.

Men måske kan der være noget om, at denne aktive indsats for at gøre sig selv syg skyldes, at man har OCD eller lider af nogle tvangstanker, der gør, at man ikke kan lade være med at drikke.

Det er blevet en besættelse, at man måske mister noget familien, hvis man ikke drikker, eller man kan ikke tåle at se en åbnet flaske sprut i hjemmet eller hos andre, hvor der er drukket lidt af, for enten skal den være tom eller fuld, for at det passer i ens mønstre.

Vi ved godt, at det kan lyde lidt langt ude i forbindelse med alkoholbehandling, men prøv at suge det nærmere til dig, så kan det være, du måske kan se et mønster i forklaringen.