Man kan holde op med at give hinanden påskegaver

24 februar 2021
Anders Lundtang Hansen

Der eksisterer forskellige typer af påskegaver, hvor det kan være alt fra, at man bruger påsken som anledning til at give ens udkårne et lækkert stykke smykke, som man bare giver i anledning af, at det er påske.

Så kan man jo give sådan noget som påskeæg til medarbejdere på arbejdspladsen fra ledelsens side for at markere, at det er påske, og fordi man gerne vil gøre de ansatte glade.

Men sådan set kan en påskegave også være en helt anden type gave, om det er en lille eller en stor, om den har religiøs betydning eller ej. Ofte er det mere fantasien, der sætter grænserne.

Måske har du/I givet hinanden påskegaver længe, eller også er det noget nyt, I for nyligt har fået øjnene op for, eksisterer.

Men måske er tiden moden til, at man dropper den tradition.

Det er slut med påskegaver

Måske kan du huske det, fra da du var lille, at du havde en ven, som I gav fødselsdagsgaver, når det var tid til dette, men med tiden blev det lidt barnligt at have med at gøre.

Senere genoptog I så den tradition, fordi I fandt det hyggeligt, men nu bor I så langt fra hinanden og har travlt md jeres respektive liv, at I sjældent finder tid til at udveksle gaver.

Sådan kan det måske også gå med påskegaver, fordi I indser, at der allerede er alt for mange gaver i omløb i familien rent privat, så det bliver for dyrt at have at gøre med de påskegaver.

Formentlig kan man så holde det til, at det blot er noget, som man giver til de mindste i familien.

Der kan være nedskæringer på arbejdspladsen, så man er nødt til at droppe den tradition.

Det kan være lidt surt i starten, men det er dog et fornuftigt sted at skære.