Møbler kan man bruge lettere alternativt

28 marts 2022
Anders Lundtang Hansen

advertorial

Langt de fleste møbler er jo nogle, som der er skabt med et bestemt formål for øje.

Nogle møbler laver man så ikke længere, fordi der ikke er brug for dem, eller man har fundet på noget andet, der kan erstatte det behov, som møblet opfyldte.

Man kan dog stadig støde på møbler, som man ikke rigtig ved, hvad de er til, og det kan særlige møbler, eller de kan tilhøre et bestemt geografisk område såsom ved møbler i Hillerød, hvis man er på loppemarked eller besøger end bedsteforældre.

Så er det jo heller ikke alle møbler, som man har brug for, og ens behov ændrer sig med tiden: Børn vil benytte sig af en køjeseng, mens end bedstefar gerne vil sidde i sin gyngestol.

Vi har også møbler, som der er kombineret sammen, såsom en sovesofa.

møbler

Brug dine møbler til det, du vil

Men når det er dine møbler og ikke bare nogle, du låner, så kan du jo gøre med dem, hvad du vil.

Du kan bruge en stol som skammel, eller den kan bruges som fodskammel, og din sofa er måske egnet til at sove i nogle gange.

Her kan man tale om primære og sekundære formål, mens der er nogle møbler, som der ikke er skabt til andet, end hvad de er konstrueret til at kunne.

Den slags skal man også lige have for øje, for det kan godt være, at det umiddelbart ser ud til, at man kan bruge et bestemt møbel til noget andet, men det kan det eventuelt ikke holde til.

Det er jo ikke heldigt, hvis man står på en fodskammel, og det er sådan en, som man kan indstille, og den så lige rykker sig under en, mens man står på den, så man vælter.

Så man skal tænke over, hvad man bruger ens møbler til.