Tre ting du kan få en boligadvokat til at hjælpe dig med

27 februar 2019
Emilie Ann Jacobsen
Tre ting du kan få en boligadvokat til at hjælpe dig med

Når du køber en bolig, er der en lang række forskellige ting, som det er vigtigt for dig at have styr på. Det kan være svært for dig at gøre på egen hånd. Derfor er der mange, der vælger at få en boligadvokat til at hjælpe dem. Det er med til at gøre, at de er sikre på, at der er styr på det hele.

Har du svært ved at se, hvad du kan bruge en boligadvokat til, kommer vi her ind på tre forskellige områder, hvor vedkommende kan hjælpe dig. Vi har skrevet artiklen i samarbejde med eboligadvokat.dk. Det er et advokatfirma, der har specialiseret sig i at hjælpe til ved bolighandler. Læs mere om dem på https://eboligadvokat.dk/skoede/

1. Læse papirerne igennem

Når du skal købe en bolig, vil du få udleveret en lang række forskellige former for papirer, som det er vigtigt for dig, at du læser igennem. Det kan dog være svært for dig at finde hoved og hale i, hvis du ikke er vant til at læse den form for papirer. Derfor er det en god ide, at du får en boligadvokat til det. 

2. Tinglyse skødet

Når du køber en bolig, skal du også altid have tinglyst skødet. Det betyder, at det bliver indført i tingbøgerne, at det er dig, der ejer boligen. Det er vigtigt, at det bliver gjort på den rigtige måde. Det er ikke svært, når man ved, hvordan man skal gøre. Gør du ikke det, kan det dog ende med at tage lang tid for dig at sætte dig ind i. For en erfaring boligadvokat tager det dog ikke lang tid, og det vil derfor ikke være dyrt for dig at få vedkommende til det. 

3. Rådgivning om ejerskifteforsikring og husforsikring

Når du køber et hus, skal du have en ejerskifteforsikring og en husforsikring. Særligt hvis det er første gang, at du køber en bolig, kan det være svært for dig at vide noget om dem. Derfor kan det være rart at få noget rådgivning. Det kan du også få af en boligadvokat.