Undgå de blinde vinkler med overvågningskamera af flere slags

05 juni 2019
Anders Lundtang Hansen
Undgå de blinde vinkler med overvågningskamera af flere slags

Man føler sig særligt tryg som især forretningsindehaver eller som en, der har mange værdier liggende, når man har sørget for at installere et overvågningskamera.

Måske har man endda sat flere op, fordi man gerne ville dække alle indgange, både de oplyste og dem, som ligger mere i mørke og det skjulte.

Fordelen ved overvågningskameraer er både præventiv og virksom i aktiv funktion.

Indbrudstyve kan blive opmuntrede til at holde sig væk, når de kan se, at der er sat kameraer op til overvågning. Mange kameraer er da også sat op så åbenlyse, så de skal hindre potentielle forbrydere i at bryde ind.

Man sætter endda skilte op om, at der er overvågning på stedet i form af kameraer, og måske er der også vagter tilstede, der patruljerer stedet hele tiden eller løbende kigger forbi.

Skulle det så bliver aktuelt, så kan man fange skurkene på overvågningskameraerne, så det er lettere for politiet at finde frem til, hvem der gjorde det.

Mange forsikringsselskaber forventer også, at firmaer og forretninger sætter overvågningskameraer op, så man kan få den fornødne erstatning dertil.

Kameraerne kan, som nævnt, være tydelige at se, men de kan også være godt skjulte, man kan have begge typer sat op eller udelukkende den ene type.

For man kan tydeligt vise, man har et overvågningskamera sat op, men skulle en bandit så komme forbi dette kamera uden at blive fanget, så skal der gerne være et overvågningskamera til, der kan opfange vedkommende, som personen måske ikke kan se.

Men bare fordi, man har sat forskellige overvågningskameraer op, så kan man stadig være uheldig, at en forbryder planlægger i god tid og prøver at finde frem til, hvor alle kameraerne er, så der kan findes blinde vinkler.

Blinde vinkler er de områder, som kameraerne ikke får filmet af den ene eller anden grund, så når du sætter disse overvågningskameraer op, er det vigtigt, at du er helt sikker på, at de filmer alle nødvendige områder.