Vær bevidst om dette, når du bruger et badehåndklæde

04 august 2021
Anders Lundtang Hansen

Her kommer lige en overfladisk brugervejledning til, hvad du skal huske og have in mente, når du bruger badehåndklæder.

Du bør som det første gøre sådan, at du har nogle håndklæder, som der er reserveret til den slags brug, så det ikke bliver de samme håndklæder, du bruger, når du har været i bad.

Hvis der ikke er andet at gøre, så er det en nødløsning, men det er ikke noget, som der skal være standardprocedure.

På samme måde skal du have håndklæder til håret, til kroppen, og du skal ikke tørre op med dem, og de skal ikke fungere som viskestykker med videre.

Så skal du pakke badehåndklædet eller badehåndklæderne ned til, hvor du skal have dem med, så de er tørre, når du kommer frem (der kunne jo komme en byge på vej ned til stranden), og det gælder også, hvis du skal ud at rejse langt med dem.

Sørg her for, at håndklæderne ikke er pakket ned sammen med væsker.

Brug badehåndklæderne på stranden

Når du så er fremme, hvor du skal bruge dem, om det er ved en sø, en svømmepøl eller ved stranden, så skal håndklædet tages frem.

Her tager vi udgangspunkt i, at vi er nede ved stranden.

Bred det ud, så det er helt udlagt uden folder eller overlap, så det kan tørre i solen.
Starter du med at sole dig, så skal du holde øje med, at når du hopper i vandet, så er der ikke sand på håndklædet, når du skal tørre dig senere med det, så sandet ender på kroppen.

Når du skal hjem igen, skal du tjekke, at håndklædet er forholdsvist tørt og ikke fyldt med sand, og ellers bør du pakke det ind separat fra de andre sager.

Derhjemme vasker du så bådehåndklædet for sig, da der kan være sand i det, som sagt, og så er badehåndklædet rent og fint til at blive brugt igen næste gang.

Og så starter du forfra.